П`ятниця, 2024-05-03, 10:41 AM

Підстепненська ЗОШ І-ІІ ступенів

Вислів тижня
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Наше опитування
Друзі сайту

Головна » 2015 » Лютий » 7 » День безпечного Інтернету
9:38 PM
День безпечного Інтернету

До Дня безпечного Інтернету у школі пройшов Тиждень інформатики. З учнями початкових класів був проведений цікавий захід "Подорож до комп’ютероленду" (Більше фото у "Фотоальбомі" - Меню сайту)

Безпека в Інтернеті

10 лютого у світі відзначають День безпечного інтернету. За результатами опитування компанії Майкрософт, лише кожен десятий українець знає про більшість інтернет-загроз і розуміє, як себе від них захистити. Тож у 90 відсотків українських інтернет-користувачів легко виманити пароль від пошти або навіть пін-код кредитної картки, говорять експерти. При цьому на особливу небезпеку наражаються діти і підлітки.

День безпечного інтернету був започаткований Єврокомісією в 2005 році. Він пропагує відповідальне та безпечне користування всесвітньою мережею, особливо серед дітей та молоді.

Переважна більшість (96%) українських дітей та підлітків у віці від 10 до 17 років користуються Інтернетом і більшість часу вони проводять в соціальних мережах.

За соцопитуваннями, 51% підлітків сказали: так, ми розмістили особисті фото в соцмережі, 36% вказали свою домашню адресу, 46% додумалися вказати номер мобільного телефону. Зустрічі, побачення з незнайомцями після розмови в мережі – 60 відсотків 15-річних дітей вже прийняли запрошення від віртуального незнайомця і вже були з ними на зустрічі

  • Правила безпечного Інтернет
  • Не розповідати чужим людям особисту конфіденційну інформацію Користуватися антивірусами,
  • В жодному випадку не залишати ніде номери кредитних краток
  • Не скачувати що попало. Люди часто скачують фільми або якесь програмне забезпечення піратське, а разом з ним віруси, які дають можливість зловмисникам проникнути на цей комп’ютер.  

Якщо цих правил не дотримуватися, можна, наприклад, стати жертвою кібершахраїв або вірусів, які «витягнуть» з вашого комп’ютера приватну інформацію про, наприклад, банківські рахунки.    

За останніми соціологічними дослідженнями, молодь в Україні все ж більш обачна та обережна в Інтернеті, ніж старше покоління. Так, більшість підлітків не використовує один і той самий пароль для доступів до різних сторінок, сайтів та соціальних мереж.

Користуйтесь Інтернетом дотримуючись простих правил, та будьте у безпеці!

 

 

Переглядів: 477 | Додав: СавТВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar